vloerkurktegels

Te verlijmen kurktegels bestaan in 15 verschillende structuren of tekeningen, daarbij komt dat deze kurktegels geen verbinding hebben op de zijden. Hierdoor kan er onbeperkt versneden en afgeschuind worden. Het resultaat kan tot slot geverfd worden in maar liefste 64 strakke en eigentijdse standaardkleuren …

Sinds enkele jaren moeten hierbij ook digitaal bedrukte kurktegels geteld worden waardoor het uitzicht van hout, steen en zelfs beton tot de mogelijkheden is gaan behoren.

Omdat bij deze plaatsingswijze steeds vernist wordt na de plaatsing, zijn deze vloeren beschermd tegen vochtinsijpeling waardoor ze probleemloos kunnen gebruikt worden in natte ruimten als badkamer en sauna.

Uiteraard voelt kurk steeds warm en aangenaam aan waardoor de vloer altijd comfortabel blootvoets betreden kan worden.

Omdat de kurktegels stevig verlijmd zitten aan de ondergrond bieden ze een optimaal akoestisch comfort. Daarnaast is kurk licht veerkrachtig, waardoor de gewrichten minder belast worden. Bovendien is kurk antistatisch en dus heel makkelijk te reinigen.

Met vloerkurk of te verlijmen kurk wordt verwezen naar de traditionele installatie van uw kurkvloer. Hiervoor moet de ondergrond aan een hoge afwerkingsgraad voldoen. Dit betekent dat de ondergrond mooi geëgaliseerd moet worden voordat de kurktegels verlijmd kunnen worden.

Technisch bekeken staat dit type uitvoering garant voor een minimale opbouwdikte en is er geen enkele noodzaak tot dilatatie of uitzetting. Verlijmde kurktegels kunnen met andere woorden ook in situaties toegepast worden waarbij de uitvoeringsdikte tot een minimum beperkt dient te worden, waarbij er steeds doorgelegd kan worden en waar naadloos tegen dorpels en treden aangewerkt kan worden.

meer info
Filter
  • kleur

wis ×

Contacteer ons of breng een bezoek aan een showroom in uw buurt. We helpen je graag verder!