het bedrijf

Kurkfabriek Van Avermaet tracht de samenleving vertrouwd te maken met de voordelen van het natuurproduct kurk.

Waar kurk vroeger hoofdzakelijk gebruikt werd als dichting en isolatiemateriaal hebben haar goede intrinsieke eigenschappen ervoor gezorgd dat het materiaal de laatste veertig jaar meer en meer gebruikt wordt voor een stijlvolle en doordachte aankleding van grote gebouwen en particuliere woningen.

Kurk ontleent haar succes niet alleen aan de uitzonderlijke eigenschappen die het van de natuur meegekregen heeft, haar populariteit wordt fel in de hand gewerkt door de innovaties die gedurende de laatste twintig jaar plaatsvonden op decoratief vlak.

Van naturelle kurkvloeren in enkele motieven en één enkel formaat evolueerde het uitzicht van kurk naar op maat geverfde kurkvloeren in verschillende motieven en formaten. Intussen kan kurk ook digitaal bedrukt worden en vindt het materiaal ingang in alternatieve bevloeringen als linoleum en vinyl om haar goed isolerende eigenschappen.

Kurkfabriek Van Avermaet heeft deze evolutie altijd op de voet gevolgd en haar uitstekende contacten in de kurkwereld hebben er steeds voor gezorgd dat de laatste ontwikkelingen op een prijsgunstige wijze tot bij de eindconsument gebracht werden.

contacteer
ons.