Kurkgranulaat voor kunstgras

Kunstgras met kurkkorrels: Een milieuvriendelijk alternatief.

Kunstgras is de afgelopen decennia enorm populair geworden, zowel in residentiële als commerciële toepassingen. Het biedt het hele jaar door een groen gazon zonder de zware onderhoudseisen van natuurlijk gras. Een recente innovatie in de wereld van kunstgras is het gebruik van kurkkorrels als infillmateriaal. Dit biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele infillmaterialen zoals rubberkorrels of zand. Hieronder gaan we wat dieper ingaan op kunstgras met kurkgranulaat en waarom het een milieuvriendelijk alternatief voor u kan zijn.

Wat zijn kurkkorrels of kurkgranulaat en hoe worden ze gebruikt in kunstgras?

Kurkkorrels zijn gemaakt van de schors van kurkeiken die vermalen wordt tot kleine korrels in verschillende gewichten & korrelgroottes. Een duurzaam natuurlijk materiaal dat voornamelijk in Zuid-Europa wordt geproduceerd. De schors wordt geoogst zonder dat de boom wordt gekapt, waardoor de kurkeik gedurende zijn hele levenscyclus koolstof blijft opslaan. Dit maakt kurkkorrels een milieuvriendelijke keuze.

In kunstgras fungeren kurkkorrels als infillmateriaal, dat tussen de kunstgrasvezels wordt verspreid. Ze vullen de ruimte op en geven het kunstgras stabiliteit en een natuurlijk uiterlijk.

Voordelen van kunstgras met kurkkorrels

Milieuvriendelijk: Zoals eerder vermeld, is kurk een duurzaam & chemicaliën vrij materiaal. De oogst van kurkeikenschors heeft een positieve invloed op het behoud van bossen & biodiversiteit. Jaarlijkse CO2 wordt drastisch omlaaggehaald door de kurkeiken die gebruikt worden voor kurkgranulaat.

Natuurlijk uiterlijk & gevoel: Kunstgras met kurkkorrels heeft een zachter en natuurlijker gevoel onder de voeten. Het lijkt meer op natuurlijk gras dan kunstgras met rubberinfill.

Verbeterde temperatuurregeling: Kurkkorrels absorberen minder warmte dan rubber, waardoor het kunstgras in warme omstandigheden koeler aanvoelt.

Minder geur & allergenen: In tegenstelling tot rubberinfill heeft kurk geen sterke geur en is het hypoallergeen, wat gunstig is voor mensen met allergieën.

Recycleerbaar: Kurkkorrels die 100% natuurlijk zijn, kunnen na gebruik worden gerecycleerd of hergebruikt, waardoor ze een duurzame keuze zijn.

 

Wij helpen u graag verder voor meer informatie of een prijsofferte op maat van uw project.

Gepost op 15/01/2024 - Nieuws