Onze kurkproducten

Ontdek ons uitgebreid gamma aan kurkproducten. Met het bovenstaande overzicht of via de drie knoppen onder deze tekst, kan u een groot deel van ons assortiment bekijken. Bezoek één van onze showrooms voor meer informatie over kurkvloeren, kurkwanden of een kurkoplossing op maat!

Kurkvloeren

Een onder alle omstandigheden aangenaam aanvoelende bevloering met een uitstekend warmtecomfort en onovertroffen akoestische eigenschappen.

Veerkrachtig, antistatisch en makkelijk te onderhouden met vliesdoekjes of stofzuiger. Door het afwerken met vernis na de installatie zijn verlijmde kurkvloeren bovendien ook probleemloos nat te dweilen.

Onnoemlijk veel motieven, kleuren en formaten. Te verlijmen kurktegels zijn ook mogelijk met een zeer gedetailleerde digitale bedrukkingen van hout of natuursteen. Belangrijk om weten is dat alle positieve eigenschappen van het materiaal behouden blijven.

Geschikt voor alle kamers, inclusief badkamer en saunaruimte.

Kurkwanden

Kurkwanden: een kurkwand van Kurkfabriek Van Avermaet

Een duurzame en klankverbeterende decoratieve oplossing voor uw wanden. Kurkwanden absorberen immers geluiden en verhinderen zo de weerkaatsing ervan.

Wandkurk is beschikbaar in ontelbare variaties en stijlen, doorgaans op maat gemaakt. Het uitzicht is steeds verrassend: kurkwanden die fel doen denken aan natuursteen, combinaties met leder … kortweg een gepaste oplossing voor elk interieur.

Bovendien is een kurkwand perfect afwasbaar en toepasbaar in de badkamer en keuken indien er na de installatie afgewerkt wordt met vier lagen vernis.

Klikvloeren in kurk

kurklaminaat

Klikvloeren in kurk - ook wel kurklaminaat - zijn steeds comfortabel warm en opmerkelijk geluidsarm door de kurken toplaag én de kurken onderlaag.

Er is een ruime keuze voorverniste kurkvloeren maar deze zijn evengoed mogelijk op maat van de klant. Ook zwevende kurkvloeren kunnen voorzien van een fijne digitale bedrukking van hout of natuursteen met behoud van het uitmuntende comfort.

Voor zeer intensief gebruikte ruimten wordt kurklaminaat voorzien van een toplaag in linoleum of vinyl. Deze zwevende kurkvloeren zijn daarenboven heel eenvoudig te installeren door de handige klikverbinding.